Blog Radikal Blog sitesinin hitini arttırmak - Blog Radikal
Son Yazılar

10 Haziran 2015 Çarşamba

Blog sitesinin hitini arttırmak

4 comments

Bloglar internet dünyasının vazgeçilmezi artık.Binlerce değil milyonlarca blog sitesi var.Bunlara terk edilen bloglar da dahil tabi.Önceleri okuduğum bazı medya yazarlarının yorumları geldi aklıma.Şurada ki blog yazarı burada ki blogcular gibi konuşmalar içeren yazıları vardı bu insanların.Gün geldi profesyonel yazarlar çıkardı aramızdan bu blog sahipleri.Geldiğimiz nokta da gazetelerin internet yayınları da blog sayfaları açarak bu yazarları oralara davet etmeye başladılar.

Daha önceleri bende bu medyaların blog sayfalarının bir ikisine kayıt olup yazılar yayınladım.Kendinizi veya bloğunuzun tanıtımını yapmak için güzel mecralar.Zaten bloglarımızı tanıtmak bu sektörde bende varım demek başlı başına bir iş.Blogları tanıtırsın da ne kadar okuyucu toplarsın acaba? Mesele burada zaten.Yoksa yazı yazmakta sıkıntı yok.

İkinci olarak burada şuna da değinmekte fayda var.Blog sitenizin özgün içerik olsun diye uğraşırken diğer yandan da yanlış işler yapmamak.Kopya içerikten kaçınmaya çalışarak bloglarımızı temiz tutmaya çalışıyoruz.Bir internet sitesinde yayınladığınız bir makale veya paylaşımınızı nasıl olsa bu benim yazım diyerek kendi binlerce emek verip büyüttüğünüz blog sayfanıza getirip yapıştırdığınız da kopya içerik kullanmış olursunuz.Bundan kaçının derim size.Yayınlamak istiyorsanız bile üzerinde değişiklikler yaparak veya eski yazınızı yeniden editleyip yayınlayın!..

Blog sitesinin hitini arttırmak için bir iki tavsiye sıralayım

  1. İlk önce özgün yazılar paylaşmaya çalışın
  2. Bloğunuzu güncel tutun
  3. Yazılarınız index almıyorsa sitenizi Webtools ( Web Yönetici Araçları ) sayfasına mutlaka kayıt yaparak buradan sitenizin sağlığını kontrol edin.
  4. Kullandığınız resimleri mutlaka etiketleyin
  5. Yazılarınızın linklerini Twitter,Facebook ve kullandığınız diğer sosyal ağlarda mutlaka paylaşın
  6. Yazılarınız bittikten sonra imla hatalarını kontrol edin
  7. Yazılarınızın anahtar kelimeleri tespit edip bunları etiketler başlığı ile aralarında virgül olacak şekilde sayfanıza ekleyin
  8. Yazdığınız yazılarda öne çıkan kelimeleri kalın punto,eğik yazı ve altı çizili olarak işaretleyin
  9. En önemli püf noktası Yazı başlığınız ile yazının içeriği uygun olması ve yazı başlığını mutlaka yazının içinde kullanınız.
  10. Son olarak başka bloggerların yorumlarını arkanıza alarak yola devam edin
Tabi yorum almak için sizde diğer blogları takip edip yorumlarda bulunun.Bekleyerek kimse kimseyi takip etmez.Bu yazı daha da uzar gider.Şimdilik hoşçakalın!..

4 yorum:

  1. Doğru tespitler. Yeni blogcuların kesinlikle uygulaması gereken şeyler. Tabii hitini arttırmak istiyorsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Servet, emek ve zaman harcadığımız bloglarımıza bunları uygulamak gerek.Yeni blog açan arkadaşların geneli diyeyim yazıyı yazdıktan sonra bir daha uğramıyorlar bloglarına.Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  2. Çok faydalı bilgiler olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Sende yazıma ilgi gösterip yazıma yorum bıraktığın için sağol.İyi günler dilerim ( Adam Zeka ) ...

      Sil