Blog Radikal Blog yazmak - Blog Radikal
Son Yazılar

4 Eylül 2014 Perşembe

Blog yazmak

0 comments

Blog yazmak zevkli bir iştir.Yazdığınız her yazı sizden bir şeyler taşır.Bu nedenle yeni blog açmaya karar veren arkadaşlara tavsiyem önce farklı blogları bir ziyaret edip fikir edinin derim.Blog yazarlığı önceleri bir hobi olarak başlasa da zaman içinde çok güzel işler çıkaran insanlar,kaliteli bloglarıyla bu sektörde adlarından söz ettirmekteler.

Blog sayfası açmaya karar verdikten sonra ilk olarak bloğunuzun ismi ne olacak buna karar verin,zira bu çok önemli.Sizin bloğunuzu arama motorlarında ziyaretçileriniz kolaylıkla bulabilecekleri bir isim olması şart.Seçtiğiniz ismi arama motorlarında sorgulayın.Sizin seçtiğiniz isme yakın web sayfaları var mı,varsa izlenme olasılığı ne kadar? Bunları bir test edin derim.

Bunlar önemli çünkü blog yazmaya başladıktan sonra önemli bir vaktinizi bu işe ayırdığınızı göreceksiniz.Tabi bu kadar kıymetli vaktinizi ayırdığınız bir işin sonunda hüsrana uğramak kimse istemez.Nette dolaşan bir çok terk edilmiş blog var.Bunlar zamanla heves edilip başlanan ve gerisi getirilmeyen işler.Emek verilmeyen hiç bir iş yürümez bunu unutmayalım.

 Blogger şablonu bu işte göze hitap eder


Blog sayfanızı açtıktan sonra blogger şablonunuz büyük önem taşır.Blogger şablonu bu işte göze hitap eder.Aynı bir güzel elbise üzerinizde nasıl bir etki bırakırsa,bu da bloğunuzu ziyaret eden kişiler üzerinde büyük bir etki yaratır.

Bunları da yaptıktan sonra yazacağınız yazılar hakkında bir düşünün.Ne yazmak istiyorsunuz? Bunun kararını verdikten sonra koyduğunuz hedeften sapmadan yazılarınızı oluşturun.Kendi yazılarınız her zaman bu dünyada önemli bir yer tutar çünkü özgün içeriğe sahip bir blog her zaman itibar görür.Sadece ziyaretçileriniz açısından değil,arama motorlarının botları (googla bilgi taşıyan böcekler diyelim) açısından da sıklıkla ziyaret edilirsiniz.

 Emeklerinizin karşılığını almak bütün yorgunluğunuzu alır


Bıkmadan usanmadan devam edin.Emeklerinizin karşılığını almak bütün yorgunluğunuzu alır.Takipçileriniz oluşur,zaman zaman sitenizi ziyaret edenler yorum bırakırlar.Onların yorumları önemlidir.Sayfanıza girdiğinizde gelen yorum varsa cevap vermeye çekinmeyin.Bu size çok şey kazandırır.Hem takipçileriniz yazınıza fikir beyan etmiş olur,hemde sizin verdiğiniz yanıt sayesinde onlara değer verdiğinizi hissettirirsiniz.

Sitenizi her zaman güncel tutmanız gerekir.Her gün iki üç yazı yazacağınıza bir tane yazın ama sizin eseriniz olsun.Kopyala yapıştır olmasın.Arama motorları bu tür kopyala yapıştır şeyleri pek sevmez.Sitenizi başkasının fikirleriyle dolduracağınıza kendi fikirlerinizden oluşan yazılar doldursun.Ne demişler az olsun, öz olsun.Şimdilik bu kadar ileriki yazılarımda blog yazarlığı hakkında yazılarıma devam edeceğim.Bu işlerin sonunda emeklerinizin karşılığını almak bütün yorgunluğunuzu alır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder