Blog Radikal Youtube telifsiz müzikler - Blog Radikal
Son Yazılar

20 Ağustos 2017 Pazar

Youtube telifsiz müzikler

0 comments

Youtube telifsiz müzikler nerede ve nasıl kullanılır?

Günümüzde artık telif hakları önemli bir yer kaplıyor. Sanatçıların yapmış oldukları müzikleri, beğenerek ve severek dinleriz; çoğu zamanda kendi videolarımıza koyarak yayınlamak bizi daha fazla cezb ve mutlu eder. İşin bir de reel de farklı yanı var tabi; bu da kullandığınız müziğin yaratıcısının kanuni hakları.

yazarlife



İşte Youtube de yayınladığınız bir video da telif hakkına maruz bir müzik kullandıysanız; siz videoyu yayına verdiğiniz andan itibaren sayfanın sağında bir uyarı yazısı ile karşılaşacaksınız. Bu aşamadan sonra yapmış olduğunuz video size ait olsa bile alt planda çalan müzik yapımcısına ait olduğu için yapılan bir ihtar üzerine kanalınız 6 boyunca ceza yer ve video düzenleme çalışır halde kalır fakat diğer kullanım haklarınız ve para kazanma bölümlerini kullanamazsınız.

İşte bu kadar emek vererek yaptığınız bir işten ceza almamak için Youtube size telifsiz müzikler sunuyor. Buradan bir müzik seçip alt planda kullanabilirsiniz. Tabi burada ki müzikler sizin işinizi görmüyorsa internet üzerinde farklı ücretsiz müzik indirme siteleri var buralarda ki müzikleri de kullanabilirsiniz.

Şimdi burada sizin Youtube de ki sayfanızda telifsiz müzikler nerede ona bir bakalım.

  • Öncelikle Youtube kanalınıza giriş yapınız
  • (Video yöneticisi) kısmına tıklayın
  • Sol tarafta (Oluştur) butonuna tıklayın
  • Karşınıza (Müzik kitaplığı) sayfası çıkacaktır. 
Buradan istediğiniz müziği seçip indirebilirsiniz. Burada size bir şey daha hatırlatmak istiyorum. Aşağıdaki resim sizin seçim yapacağınız sayfadır, burada bazı şarkıların sağ tarafında bir insan figürü var. İşte bu şarkılardan birini seçerseniz eğer, insan figürünün üzerine tıklayın ve karşınıza şöyle bir yazı çıkacaktır.
 (Bu şarkıyı kullanmakta ve videonuzdan para kazanmakta serbestsiniz ancak şunları video açıklamanıza eklemeniz gerekir:
Kevin MacLeod sanatçısının Continue Life adlı şarkısı, Creative Commons Attribution lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/) altında lisanslıdır.
Kaynak: http://incompetech.com/music/royalty-free/?keywords=continue+life
Sanatçı: http://incompetech.com/)
Bu yazıyı Youtube sayfanızın açıklama kısmına yazmak zorundasınız.


Yazarlife/2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder