Blog Radikal Anahtar Kelime Aracı (Keyword Tool) - Blog Radikal
Son Yazılar

19 Eylül 2017 Salı

Anahtar Kelime Aracı (Keyword Tool)

0 comments

Bu yazımda anahtar kelime aracı (Keyword Tool) dan bahsedeceğim. Burada size iki tane farklı siteden örnekler vererek, nasıl bir yol izleyerek etiketlerinizi sıralamanız gerektiğini anlatacağım. İlk önce (Keyword Tool) sitesine bakalım. Sitenin içeriği İngilizce bir dil kullanıyor.

Sitenin linkine buradan tıklayarak gidelim. Blog'unuzun veya sitenizde yazdığınız yazıyı bitirdikten sonra, yazınızın Seo işlemlerini mutlaka yapınız. İyi bir yazı için Seo uıyumlu bir yazı çok önemlidir. Daha önce bu konuda yazılar yazmıştım. İşte bu Seo uyum kompozisyonu içinde, etiketlere de büyük iş düşüyor.

Peki yazıda, etiketler ne işe yarar?

Aslında bu başlı başına bir yazı konusu ama biz şimdilik biraz değinerek, kelime aracını nasıl bu iş için kullanırız buna bakalım. Yazımız bittikten sonra, ilk başta yazımızın başlığı hangi kelimelerden oluşuyor ve yazının bütünün de cümle içinde geçen kelimeler hangileri? bunlara bakarak, kelime aracını kullanabiliriz. Size örnek olarak ben bu yazımı göstereceğim.

Konumuz, (Anahtar Kelime Aracı) olduğu için ben siteye giderek, arama çubuğuna başlığımı komple yapıştırıp, ara butonuna basıyorum. Araç bana yazmış olduğum yazı ile ilgili anahtar kelimeleri sıralıyor. Bu yazım için site bana 16 adet anahtar kelime sıraladı. Bunların hepsi sizin yazınıza uyuyorsa etiketler bölümünde bunları kullanabilirsiniz. Bazı anahtar kelimeler sizin işinizi görmeyebilir, bunları kullanmayın derim. İkinci tavsiye edeceğim site; http://anahtarkelimearaci.com/

Bu site Türkçe olduğu için, kullanım bakımından daha kolay olabilir. Sonuç olarak, yazınız bittiğinde, manuel olarak kelime seçmektense, size epey bir zaman kazandıracaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder