Blog Radikal Emeklerim kopyalandı endişesi! - Blog Radikal
Son Yazılar

29 Mayıs 2015 Cuma

Emeklerim kopyalandı endişesi!

0 comments

Kişisel yazılarımızı yazdığımız ve okuyucularımızla paylaştığımız bloglara çok emek veriyoruz.Günümüzün hatırı sayılır saatlerimizi Pc başında yazılarımızı yazarak veya sitemizi geliştirmek için geçiriyoruz.En azından ben kendi payıma öyleyim.Birden fazla sitem var işten evime geldikten sonra vaktimi bunlara içerik girerek ve güncel tutmak için harcıyorum.

Bu yazımı yazmamda ki sebep bazı bana ait yazılarım farklı sitelerde karşıma çıkması.Böyle şeylere daha önceleri takılmıyordum,fakat insan o kadar emek verdiği ve özenerek yazdığı bir makalenin kopyalanarak başka bir sitede görmek sinir bozucu tabi.Be kardeşim madem ihtiyacın var bari kaynak göster,bir link ver yazının sahibini onurlandır.

Ben paylaşımcı bir insanım bakın siteme 'Sağ Tuş Engelleme' kodu bile koymuyorum.Zaten kopya içerik ölçmek için ( Copyscape ) kullanıyorum.Bana ait diğer sitelerimden bile bu siteme yazı pek aktarmıyorum.Yenisini yazmaya gayret gösteriyorum.Yoksa diğer bloğumdaki yazıları buraya aktarmak o kadar zor değil.

İşin bir de ikinci boyutunu anlatayım size çünkü bu daha vahim bir durum.Neden vahim derseniz.Diğer kopyalayıp sitesine yapıştıran kişi yine biraz emek harcıyor.Yazı kısmını ve resim kısımlarını montajlamak için.Artık her şey için bir 'HTML' kodu var.Diğer vatandaş sitenin linkini bu kodun içine yapıştırdımı, tüm sizin yazdıklarınız onun sitesinde akıyor.Ellerini kavuştur ve arkana yaslan.Ne güzel dünya!

Bilen bilir, bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim tüm haber siteleri bu şekilde çalışırlar.Yani haber sitesini satın alırsınız veya webmaster tecrübeniz varsa kendiniz kurarsınız.Haber yayınlarını almak için bir haber ajansına üye olursunuz.( Haber Botu) sayesinde tüm haberler dakikalar içinde sitenizde akmaya yani yayınlanmaya başlar.

Bu günlükte bu kadar, emeklerim kopyalandı endişesi yaşıyorsanız veya merak ediyorsanız ( Copyscape ) sitesini kullanabilirsiniz! Selamlarımla :-)) ( yazaroyunu )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder