Blog Radikal Sosyal medya nereye koşuyor? - Blog Radikal
Son Yazılar

16 Mayıs 2015 Cumartesi

Sosyal medya nereye koşuyor?

0 comments

Farklı bir yazı yazmayı planlarken ortaya çıkan bu yazı tamda gündemi özetler bir konu oldu.Her gün mantar gibi sosyal medya uygulamaları çıkar oldu son bir senedir.Peki neden ihtiyaç duyulur bunlara? Dünya genelinde daha çok para kazanma hırsından mı doğuyor bu gereklilik?Yada ihtiyaçtan mı? Bu aşamada sosyal medya nereye koşuyor? Gibi bir başlık atma ihtiyacı duydum.

Teknoloji haberlerini yakından takip eden bir kişi olarak gelinen son noktayı  rahatlıkla özetleyebilirim size.Mesela dünya devlerinin başını çeken şirketlerinin çıkan yeni uygulamalar karşısında pekte bir değişim içinde olduğunu görmüyorum.Herhalde bize bir şey olmaz mantığı alabildiğince güçlü bu kurumlarda.

Yeni çıkan uygulamaların isimlerini tek tek saymayacağım burada.Yeri geldiğinde çocukluk arkadaşımıza bile güvenmezken bu uygulamalarda paylaşılan yazı resim ve yer bildirimleri bizi ne kadar güvende tutuyor dersiniz.Uygulamalara daha önce kayıt olurken bir mail adresi yeterken artık telefon numaramıza kadar ister oldular.Tanımadığınız birine telefon numaranızı verir misiniz? Çoğunuzun buna hayırrrr dediğinizi duyar gibiyim.:-))

Peki bu uygulamalara girerken verdiğiniz telefon numaranız veya başlarken sorduğu 'Bu uygulama şunlara ulaşmak istiyor' gibi bir soruya anında evet butonuna tıklayarak kabul etmek ne kadar mantıklı? Yada sözleşmeyi hiç okumadan veya okusanız ne olacak kabul etmezseniz zaten uygulamayı indiremezsiniz ki...

Sosyal medya devleri her konuda kendilerini sağlama alırken sırtından para kazandıkları insanları yol ortasında bırakma prensibini benimsemişler.Yani hepimiz bu şirketlere her gün milyon dolarlar kazandırıyoruz.Alın size bir örnek.Diyelim ki video paylaşım sitesinden şarkı indirip kullandığınız da suçlu duruma siz düşüyorsunuz yada indirdiğiniz materyali kendi video sayfanızda yayınladığınızda.Peki buna karşı niye tedbirini almadan bu sitenin kullanıma izin verip daha sonra kendi hiç suçlu değil gibi safa yatmak değil midir bu?

Kendi taraflarından konulan kanunlar kaç kişi ile görüşülerek konuluyor acaba?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder