Blog Radikal Blog Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Blog Radikal
Son Yazılar

11 Haziran 2019 Salı

Blog Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0 comments

Bu yazımda blog yazarken dikkat edilmesi gerekenleri sıralayacağım. Yazdıklarınızın en çok kitleye ulaşması, bloğunuzda ki yazılarınız, Google'de en üst sıralarda nasıl çıkar? blog yazmanın püf noktaları nelerdir? gibi konulardan bahsedeceğim.

 

Blog Nedir?

 İlk önce blog nedir? sorusuyla başlamak istiyorum. Blog, şu şekilde bir tarife açık; teknik bir bilgi gerektirmeden, kişilerin istedikleri gibi yazabildikleri, günlük şeklindeki Web sayfalarıdır.

Blog Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Hedef Belirlemek: İlk önce bloğunuzun genel konuları ne olacak? ne üzerine bir blog kuracaksınız? bunun belirlenmesi.
  • İçerik: Makalelerinizin konuları ve yazıları size ait olsun yani kopya içeriklerle bir yere varamazsınız, zaman kaybından başka bir işe yaramaz.
  • Devamlılık: Kurulan ve terk edilen bir çok blog var. Bir hevesle kurulup ve sonraları ilgi eksikliği veya yazmaktan vazgeçilen, internette çöplük halinde gezinen. Sizin emek verdiğiniz, gece, gündüz yazı yazdığınız ve sıkılıp bıraktığınız bir blog olmasın. Devamlılık, sizi Google'nin gözünde üst sıralara taşıcaktır unutmayın.
  • Dürüslük: Yazılarınızı yazarken içten tavırlarla yazın. Sanki karşınızda bir arkadaşınız varmış da ona hitap eder gibi samimi kelimeler kurun.
  • Sabır: Blog kurmak ona yazı yetiştirmek sizin hayatınzın önemli bir saatini alacağı için, kendinize en uygun bir anı seçin. Burada sabır devreye giriyor, sabrınız yoksa blog yazarlığında istenilen sonuca ulaşamazsınız.
  • Sosyal medyada siz: Bloğunuzu arkadaşarınıza, okumayı seven kişilere tanıtın. Bunun en güzel mecrası tabiki Sosyal alem. Yazılarınızın linkini sosyal hesaplarınızdan atarak okuyucu kitlesi oluşturabilirsiniz.
  • İlham kaynağı: Her zaman konu bulamayabilirsiniz. Böyle zamanlarda diğer blogları gezin, sizi bir fikir sahibi yapacaktır.
  • Seo: Yazılarınzı yazarken Seo konularına özen gösterin. Bu konuda makaleler okuyup, kendi yazılarınıza uygulayabilirsiniz. Google'de üst sıralarda çıkmanız için bu gerekli.
  • Görsellik: Yazılarınıza resim veya video ekleyerek daha güzel ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz ki bu gerekli, yoksa okuyucular sıkılıp erkenden bloğunuzdan ayrılabilir.
  • Link verme: Yazılarınızda bir konudan bahsederken, başka bir sitede veya haber kanalında ondan bahsedildiğini duyabilirsiniz, o siteden, yazıdan kendi sitenize link bağlayıp, okuyucunuzun daha ayrıntılı şekilde bilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sizin yazınızı okuyan kişinin hoşuna gider ve sizi de güvenilir siteler arasına alabilir.
  • Etiketler: Yazınızın sonunda konu etiketlerini doğru kullanın. Yazınızla alakasız etiketleri paylaşmayın.
  • Sonuç olarak, bloğunuzu ihmal etmeyin. Ona emek verdiğiniz saatleri düşünüp, sıkılıp terk edip emeklerinizi heba etmeyin. Hoşçakalın... Yazarlife / 2019

Bunları da okuyabilirsiniz: 

Etiketler: #blog #google #blogyazmak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder